Eindmusical groep 8

Eindmusical groep 8
Voor de leerlingen van groep 8 basisonderwijs is de eindmusical aan het eind van het schooljaar, één van de mooiste hoogtepunten van hun hele afgelopen schoolcarriére! Voor zowel muzikale leerlingen als de kinderen die iets minder met kunst en cultuur hebben, blijft dit alsnog een onvergetelijke herinnering. Maar de eindmusical groep 8 is voor de desbetreffende leerkracht ook tevens een enorme tijdrovende bezigheid, hoe leuk ook om voor te bereiden!
Naast de vele verplichtingen, eindtoetsen etc, komt ook het goed voorbereiden van deze musical nog eens om de hoek kijken, pittig qua planning en organisatie voor de leerkracht! Meestal wordt voor de eindproductie gebruik gemaakt van bestaande uitgebrachte musicals, die ieder jaar worden aangeboden aan de basisscholen; compleet uitgewerkte scripts, (lied)teksten en composities op cd’s, welke alsnog veel mogelijkheden bieden voor verdere eigen in- en aanvulling. Rolverdeling, kostuums, decor, licht, geluid, toneelhouding, teksten…er komt heel veel bij kijken om aan het einde van het schooljaar een geslaagde productie voor publiek op de planken te brengen!
Uit ervaring is gebleken dat het instuderen van alle liedjes (solo’s en koorstukken), de tekstbeleving en meerstemming zingen, het allerlastigst blijkt te zijn (en qua uitvoering achteraf helaas vaak een hoorbaar ‘ondergeschoven kindje’). De leerkracht is (bijna) van alle markten thuis maar extra (professionele) muziek- en zangondersteuning voor de kinderen is vaak meer dan welkom!
Daarom bied ik heel graag de mogelijkheid om juist dát gedeelte over te nemen of te helpen ondersteunen: van auditeren voor de diverse rollen tot en met de meerstemmige koorstukken oefenen, alles ter voorbereiding op een geslaagde en plezierige eindmusical waar zoveel mogelijk is uitgehaald!
In overleg met de leerkracht en/of muziekdocent kom ik op school, om eens per week (of desgewenst vaker) met de kinderen de liedjes in te studeren en de solo’s te oefenen. Als bij een ‘echte’ zangles, zing ik eerst lekker in met de kinderen en doe ademhalingsoefeningen en een stukje solvège zodat de meerwaarde én plezier van je liedje zuiver en goed overbrengen op het podium door het kind wordt beleefd.

Heb je als leerkracht of muziekdocent de ambitie om een zelf geschreven musical op de planken te brengen door groep 8? Daar kan ik zeker bij helpen en ondersteunen!
Graag bespreek ik in een persoonlijk gesprek al jullie wensen en de mogelijkheden. Ook qua beeld en audio-opnamen zijn er veel mogelijkheden die wij bieden. Dus ik kom graag op locatie kennismaken!

Laat een bericht achter, en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!