La Voce Felice – singing therapy

La voce felice – de gelukkige stem

De stem is de uitdrukking van de geest, zij weerspiegelt de diepere gedachten en impressies van de ziel. – Hazrat Inayat Khan

Als zangtherapeut/vocal coach heb ik inmiddels ruim 12,5 jaar praktijkervaring opgebouwd. Werken met volwassenen, kinderen, jongeren, koren, groepen en bedrijfsteams is voor mij zóveel meer dan ‘alleen’ maar zingen volgens een methode. Mensen zien hun stem vaak als extern instrument, die je kunt trainen. Maar door écht verbinding te maken met je stem spreek je het zelfhelende vermogen van je lichaam aan. Deze holistische methode heb ik in de afgelopen jaren intensief ontwikkeld in mijn zanglespraktijk. Als hoogsensitief persoon voel ik intuïtief aan waar iemand behoefte aan heeft. Het komt regelmatig voor dat leerlingen intuïtief weten dat ze met mentale problemen bij mij terecht kunnen. Dit geldt voor een Burn-out, depressie, problemen in de persoonlijke sfeer, PTSS; ik help deze mensen met mijn expertise graag hun stem (terug) te vinden en de weg naar zelfgenezing te activeren. Letterlijk én figuurlijk, wat resulteert in een effectief en prachtig gebruik van de zangstem wat daarnaast een zichtbare persoonlijke ontwikkeling met zich meebrengt. Juist ook voor mensen die nooit eerder bewust met zingen bezig zijn geweest en nu door omstandigheden vast lopen in hun leven, zullen baat hebben bij deze zangtherapie.

Je hoeft geen goede zanger te zijn om optimaal te kunnen genieten van je eigen stemgeluid en klankkleur en te ontdekken wat het met jouw lichaam en geest doet!

In een rustige, bosrijke omgeving is mijn praktijk gevestigd. Ik combineer tijdens een consult ontspanning/bezinning met actief en expressief bezig zijn: in onze atelierruimte vinden de verschillende gesprekjes plaats onder genot van koffie en thee, en in de benedenverdieping waar zich zich een volledig uitgeruste muziekstudio bevindt, doe ik ademhalings-, klank- en ontspanningsoefeningen en wordt er uiteraard gezongen, kunnen songs worden geschreven, gecomponeerd en geproduceerd en (indien gewenst) opnames worden gemaakt van zang en muziek!

Hans: “Door de lessen van Erna heb ik weer plezier gekregen in mijn leven; ze zijn voor mij een lichtpuntje in de week! Haar rust, haar adviezen en haar muzikaal gehoor doen echt veel met mij; ze begeleidt je totdat alles eruit is gehaald wat erin zit.” 

Alice: “Dat zingen van binnenuit komt werd mij wederom heel duidelijk, hoe vrijer ik werd hoe beter ik mij voelde en andersom. Erna stipt steeds stukjes techniek aan en coacht mij hierin stevig en positief. Voor mij een win win situatie, zingen gaat vele malen makkelijker, ik krijg steeds meer zelfvertrouwen en kan nu eindelijk naar mijn eigen stem luisteren en er zelfs af en toe blij verrast van raken.”

Zie ook mijn profiel op: www.vindeenpsycholoog.nl

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking en tarieven: info@ernahemming.nl / +31 (0)637227562.

In onze heerlijke rustgevende en ook dynamische studio coach ik jou in het zoeken naar de gelukkige stem!