Over mijn lespraktijk Voce d’Aquila

Werken met de stem, is werken met de hele mens – Kay Jensma, zangpedagoog

Sinds 2008 ben ik zangdocente/vocal coach en heb ik mijn eigen lespraktijk. Zowel kinderen, jongeren en volwassenen, individueel en in groepsverband help ik naar het vinden en ontwikkelen van de eigen stem en haar potentie! Vanuit een (klassieke) basistechniek waarbij ademgebruik, klankkleur en houding ontzettend belangrijk zijn, leer ik je plezier te hebben in het zingen, performen en word je meestal verrast wat je allemaal in huis blijkt te hebben. Bovendien ben ik erg intuïtief en luister dan ook naar je stem én de mens achter de stem waardoor jij optimaal tot je recht komt. Samen werken we aan jouw stemontwikkeling.

De naam
Voce d’Aquila betekent ‘stem van de adelaar’. Mijn voornaam Erna komt uit het Duits en betekent adelaar. Een adelaar is sterk, krachtig en kan op grote afstand de kleinste details herkennen. Hij houdt graag het overzicht. De drang naar vrijheid is enorm!
Mijn enorme liefde voor de Italiaanse taal kent zijn oorsprong in de klassieke muziek die ik van jongs af aan (be)studeerde; veel opera’s zijn o.a. in het Italiaans. Natuurlijk is Italië dan ook mijn favoriete (vakantie)land! Samen met jou ga ik heel graag op zoek naar jouw eigen kracht; je stemontwikkeling kan jou ook vleugels geven…;-)!

Muziekstudio ArteFrio waar ik mijn lespraktijk heb gevestigd.

Sinds 2017 werk ik vanuit een geavanceerde muziek/geluidsstudio in de prachtige bossen van Naarden, waarbij je alle mogelijkheden hebt om vrijuit te zingen in een inspirerende omgeving en in elk gewenst repertoire! Plezierig en verantwoord omgaan met de stem als uniek instrument is mijn uitgangspunt.

O.a. deed ik de (meerstemmige) vocal coaching voor: Theaterdans kindermusical, Bilthoven; musicalgroep Flash Studio, Laren; vrouwenensemble Goois Moois, Laren.
Ook coachte ik in een éénmalige opdracht het managementteam van KPN voor een uitvoering in studio 21 te Hilversum in het kader van ‘KPN’s Got Talent’. Vanaf 2009 was ik enkele jaren als zangdocente verbonden aan de Gooische Muziekschool, Bussum.